Składniki:
ser feta, kapusta pekińska, 4 plastry ananasa z puszki, pomidor, pieprz, sól
Jak przyrządzić?
Sałatkę układamy warstwami. Na spodzie drobno pokrojona kapusta pekińska, na to kładziemy pomidora pokrojonego w kostkę (wcześniej pozbywamy się soku z pomidora, żeby sałatka nie była zbyt wodnista). Przyprawiamy pomidor solą i pieprzem (według uznania). Na pomidora kładziemy ananasa pokrojonego w kostkę. Kroimy ser feta i dodajemy do sałatki na samą górę. Polecam z sosem majonezowo-czosnkowym z koperkiem. Przepis na sos: 4 łyżki majonezu, trochę mleka lub śmietany, żeby sos był lejący, pół lyżeczki cukru, 1 kosteczka czosnku granulowanego Knorr. Całość mieszamy z drobno pokrojonym koperkiem. Teraz już pozostaje nam polać sałatkę sosem i zajadać się do woli. Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | bablo2 |