Składniki:
10 jaj,
30 dag pieczarek,
1-2 listki laurowe,
2 łyżeczki masła,
sól,
pieprz,
1-2 łyżki majonezu (wg uznania),
zielona pietruszka
Jak przyrządzić?
Ugotowane na twardo i ostudzone jajka obrać ze skorupek i przekroić każde wzdłuż, wyjąć żółtka. Pieczarki drobno pokroić i udusić na maśle z listkiem laurowym, solą i pieprzem, wystudzić.Żółtka, pieczarki i drobniutko posiekaną natkę pietruszki wymieszać z majonezem.Farszem nadziewać połówki jajek.Podawać na liściach sałaty posypane natką pietruszki.Smacznego.
Jak podawać?
Na liściach sałaty lub na plastrach pomidorów.
Uwagi:
Można podobnie przyrządzać jajka faszerowane np. z tuńczykiem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Asia |