Karp pieczony w folii aluminiowej

Przepis kulinarny

Składniki:

1 karp,
4 ząbki czosnku,
3 łyżki oleju,
sól, vegeta,
2 cebule,
1 marchew,
1/2 pietruszki - korzeń

Jak przyrządzić?

Rybę oczyścić, pozostawić w całości. Rozgnieść czosnek, wymieszać z solą i vegetą, dodać olej. Zrobić z tego jednolitą masę i natrzeć karpia. Pokroić w plastry warzywa, posolić i nadziać rybę, spiąć wykałaczkami brzuch. Zawinąć w folię aluminiową, Piec na grillu lub w piekarniku ok. 50 min.

Potrzebne przybory:

wykałaczki, folia aluminoiowa

Jak podawać?

Po upieczeniu podawać w folii aluminiowej, po to aby sok z ryby i warzyw nie wyleciał.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Trudnośćprosty
Porcje2
Autorelcia81

Karp pieczony w folii aluminiowej: Podobne przepisy

Karp pieczony w folii aluminiowej: wypróbuj również

Powiązane Tematy