Składniki:
1 karp,
4 ząbki czosnku,
3 łyżki oleju,
sól, vegeta,
2 cebule,
1 marchew,
1/2 pietruszki - korzeń
Jak przyrządzić?
Rybę oczyścić, pozostawić w całości. Rozgnieść czosnek, wymieszać z solą i vegetą, dodać olej. Zrobić z tego jednolitą masę i natrzeć karpia. Pokroić w plastry warzywa, posolić i nadziać rybę, spiąć wykałaczkami brzuch. Zawinąć w folię aluminiową, Piec na grillu lub w piekarniku ok. 50 min.
Potrzebne przybory:
wykałaczki, folia aluminoiowa
Jak podawać?
Po upieczeniu podawać w folii aluminiowej, po to aby sok z ryby i warzyw nie wyleciał.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | elcia81 |