Karp nieco inaczej
DAMIESA • dawno temuZłocisty karp na świątecznym stole to już standard w wielu polskich domach i pozycja obowiązkowa wśród innych wigilijnych specjałów. Danie to jednak wcale nie musi być nudne. Dlatego jeśli opatrzył Wam się już wigilijny karp w panierce, polecam spróbować kilku pomysłowych sposobów, by potrawa ta nabrała wyjątkowego smaku.
Jeśli lubicie nieco wysubtelnić smak ryby polecam przepis na karpia w śmietanie – Kuchnia Pachnąca Bazylią
Miłośnicy wyrazistych aromatów mogą natomiast sięgnąć po przepis na tą rybę z kminkiem w winnym sosie - Kuchnia Ireny i Andrzeja
Osoby przywiązane do tradycji z pewnością nie odmówią sobie w tym roku tej ryby w galarecie – Same Dobre Rzeczy
Interesującym pomysłem jest także karp ze szpinakiem i ciecierzycą - Kwestia Smaku
Na koniec ciekawostka : przepis na zupę z karpia, która podobno jest dobra na potencję – Ziemianin w kuchni
Ja ze swojej strony zaproponowałabym urozmaicenie smaku tej ryby miodowym lub jogurtowym sosem i gorąco polecam takie jej przyprawienie wszystkim tym, którzy lubią potrawy na słodko. Idąc dalej można też pokusić się o przyrządzenie karpia na maśle z dodatkiem rodzynek, migdałów, bakalii, czy orzechów.
Który z przepisów byście wybrali? Karp w galarecie to mój typ.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze