Składniki:
makaron,
ser żółty ok. 40 dag (taki, co się dobrze rozpuszcza),
opakowanie sosu do spaghetti napoli Knorra (jest najlepszy)
Jak przyrządzić?
Proszę nie skreślać tego przepisu od razu, jeśli nie lubicie sosów gotowych, to sami możecie zrobić swój po swojemu. Najważniejsze, żeby był sos (taki, jaki wam najlepiej smakuje), ponieważ nie umiem robić swojego, zawsze kupuję napoli Knorr, ten jest najlepszy!Ugotować makaron.A więc robię sos tak jak na opakowaniu, wtedy wychodzi gęsty i gdy się zaczyna gotować, wrzucam do niego skrojony ser w kostkach. Nie wszystko, najpierw skrojcie połowę, sos musi być odpowiednio gęsty, bo gdy przesadzicie, to będziecie mieć ser z sosem, a tak nie chcemy. Tak samo, gdy jest go za mało. Sos zmieni barwę na jaśniejszą i oczywiście cały czas musicie mieszać, bo się ser przypali.
Jak podawać?
Oczywiście z makaronem! Ale nie musi to być makaron do spaghetti. Ja czasem robię to z muszelkami lub mniejszymi, jak znajdę, wtedy ser wszystko zlepi i jest to taka trochę papka, ale nic ci nie spadnie z widelca.Smacznego!
Uwagi:
W sosie musi być dość sera, aby mógł on skleić makaron. Można dodać, jak kto woli, mięso mielone bądź kiełbasę, ale drobno w kostkę pokrojoną.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Autor | Amelia_n |