Boczek ze śliwką

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 kg boczku,
1 op. śliwek suszonych,
sól, pieprz, papryka słodka i ostra

Jak przyrządzić?

Boczek kroimy w plastry, które rozbijamy dłonią, posypujemy przyprawami, układamy dwie lub jedną śliwkę suszoną i zawijamy, spinając na końcu wykałaczką.

Potrzebne przybory:

wykałaczki

Jak podawać?

Potrawa dobrze prezentuje się na dużym półmisku, na którym centralnie umieszczamy sos w miseczce, a wokół układamy boczek ze śliwką na sałacie.

Uwagi:

Wyśmienita potrawa podana z sosami, dipami czosnkowymi, wspaniała do zakąszania przy alkoholu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Przybliżony koszt10 zł
Autormaciekgruby222

Boczek ze śliwką: Podobne przepisy

Boczek ze śliwką: wypróbuj również

Powiązane Tematy