Gulasz z żołądków kurczaka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg pieczarek, 1 kg żołądków z drobiu, słoiczek koncentratu pomidorowego, 2 cebule, 3 marchewki, seler, korzeń pora, natka pietruszki, pieprz i sól do smaku.

Jak przyrządzić?

Pieczarki umyć i pokroić w paski. Żołądki oczyścić z błon, umyć, pokroić w paski i podsmażyć na oleju. Pieczarki obgotować przez 20 minut. Cebule pokroić w kostkę i obsmażyć. Pieczarki i żołądki zalać wodą i gotować do miękkości (ok. 1 godz.), włożyć koncentrat, przyprawić, na końcu zaprawić wodą z mąką.

Jak podawać?

Podawaćz ryżem, ziemniakami lub pieczywem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Trudnośćprosty
AutorNiuniulek

Gulasz z żołądków kurczaka: Podobne przepisy

Gulasz z żołądków kurczaka: wypróbuj również

Powiązane Tematy