Składniki:
3 galaretki kolorowe, szkl. jogurtu naturalnego, 2 łyżki cukru pudru, 1 szkl. kremówki, łyżka cukru waniliowego, 3 łyżeczki żelatyny.
Jak przyrządzić?
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić, podgrzewając. Dobrze wymieszać z jogurtem. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i waniliowym, odłożyć 4 łyżki, resztę połączyć z jogurtem. Przygotować galaretki, gdy zaczną tężeć, wymieszać widelcem. Do wysokich szklanek nałożyć warstwy kolorowych galaretek i galaretkę jogurtową. Schłodzić, udekorować odłożoną śmietaną.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | 210 |
Autor | Niuniulek |