Grzyby mojej teściowej

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg grzybów mieszanych, 3 rodzaje tłuszczu w równych porcjach (np. łyżka smalcu wytopionego z boczku, łyżka oliwy, łyżka masła), duża cebula.

Jak przyrządzić?

Grzyby wyczyścić, umyć, pokroić. Wszystkie tłuszcze rozpuścić, dodać cebulę, zeszklić. Do gorącego tłuszczu wrzucić grzyby i dusić, aż będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać tylko sól i pieprz.

Jak podawać?

Podawć z ziemniakami lub świeżym chlebem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt5 zł
AutorWawrzyn

Grzyby mojej teściowej: Podobne przepisy

Grzyby mojej teściowej: wypróbuj również

Powiązane Tematy