Brokuły w sosie beszamelowym (autor Kacha) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

brokuły, sos beszamelowy, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Brokuły obgotować przez 10 min w osolonej i lekko osłodzonej wodzie - 1 łyżeczka (cukier sprawia, że nie zmienają koloru). Wyłożyć brokuły do naczynia żaroodpornego, polać przygotowanym sosem beszamelowym (zrobionym przez siebie bądź z torebki), tak aby różyczki brokułów się w nim zanurzyły. Zapiec w piekaniku (180 st. C) na złoty kolor.

Jak podawać?

Podawać gorące jako dodatek do dania głównego lub jako osobne danie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt10 zł
AutorKacha

Brokuły w sosie beszamelowym (autor Kacha): Podobne przepisy

Brokuły w sosie beszamelowym (autor Kacha): wypróbuj również

Powiązane Tematy