Składniki:
0,5 kg piersi kurczaka, 2 czerwone papryki, marchewka, 1 duża cebula, 2 średnie ziemniaki, 3 łyżki śmietany, przyprawy: pieprz, sól, kostka drobiowa Knorr, papryka słodka, papryka ostra.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę w talarki, zalać wodą z kostką rosołową i zagotować. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na łyżce oleju, następnie podlać wywarem i dusić, aż papryka zmięknie, dodać do zupy. Piersi kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na biało i dodać do zupy, gotować razem ok. 20 min, na koniec dodać śmietanę i przyprawić.
Uwagi:
Zupa powinna być ostra.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | agnieszka |