Zupa paprykowa z kaszą
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/zupa-paprykowa-z-kasza-j-2518b29,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Zupa paprykowa z kaszą to pyszne i dość oryginalne danie. Na pewno nie przygotowuje się jej tak często jak ogórkowej czy pomidorowej. Warto urozmaicać swoje menu, by dostarczać organizmowi różnych witamin i potrzebnych składników odżywczych. Musimy o to dbać zwłaszcza w zimie, kiedy nasze zdrowie wisi na włosku.
Przygotuj:
- 4 czerwone papryki
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- pół szklanki śmietany
- 2/3 szklanki kaszy jaglanej
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- kostkę bulionu warzywnego
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- olej
- sól
- pieprz
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Krok 1
Obierz czosnek oraz cebule i drobno je posiekaj. W rondelku rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij na niej najpierw cebulę, a po chwili czosnek.
Krok 2
Kaszę jaglaną przebierz, opłucz na sicie i wsyp do rondla. Zalej litrem wrzątku, dorzuć kostkę bulionową i gotuj około 20 minut do miękkości.
Krok 3
To będziezupa z papryką, pora zatem zająć się tym najważniejszym składnikiem. Pozbądź się gniazd nasiennym, pokrój paprykę, a następnie ją zmiksuj.
Krok 4
Dodaj paprykę do zupy razem z przecierem i śmietaną. Dopraw pyszne danie solą i pieprzem.
Krok 5
Pyszna zupa paprykowa z kaszą jest już prawie gotowa. Musisz ją teraz mocno podgrzać, ale nie powinnaś jej już gotować. Podawaj posypaną szczypiorkiem. Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Najnowsze
![Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?](https://m.kafeteria.pl/opaski-stabilizujace-do--1eef580,95,95,1,0.jpg)
Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Ablacyjny laser frakcyjny - złoty standard w odmładzaniu](https://m.kafeteria.pl/adobestock-195284365-las-68d7c15,95,95,1,0.jpg)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze