Składniki:
cztery duże udka kurczaka, najlepiej pałki, 25 dag mielonego mięsa, najlepiej wołowo-wieprzowego, przyprawy, jajko, bułka tarta
Jak przyrządzić?
Mielone mięso przyprawić pieprzem, solą, czosnkiem, dodać trochę bułki tartej i jajko. Udka wyluzować z kości, miejsce kości napełnić przyprawionym mięsem, zaszyć końcówki, żeby mięso nie wypłynęło podczas pieczenia, posypać przyprawami i ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, piec w piekarniku w temp. około 180 stopni przez 35-40 minut, polewając wytopionym tłuszczem.
Jak podawać?
Z dzikim ryżem i sosem tzatziki.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Andrew |