Składniki:
makaron kokardki - paczka,
pieczarki - tacka,
ser żółty - pół kostki 7 x 7 cm,
dwie małe cebule,
śmietana duża, sól,
pieprz.
Jak przyrządzić?
Cebulę kroimy w kostkę,podsmażamy do zarumienienia.Dodajemy na patelnię z cebulą pieczarki pokrojone w ćwiartki.Mieszamy pieczarki razem z cebulą, do momentu aż woda z pieczarek prawie wyparuje.Następnie wlewamy śmietanę i mieszamy wszystko do lekkiego zagęszczenia oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Polecam pieprz cayenne.Następnie dodajemy wcześniej starty drobno na tarce ser i mieszamy, aby ser połączył się i roztopił w śmietanie.Chwilę jeszcze gotujemy sos i na końcu mieszamy go z wcześniej ugotowanym makaronem kokardki.
Potrzebne przybory:
patelnia
Jak podawać?
Na ciepło.
Uwagi:
Uwaga na śmietanę, bo trochę pryska.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Autor | Capselka |