Składniki:
1 kg filetów z pangi,
1 kg pieczarek,
duża kwaśna śmietana 18%,
30 dag sera zółtego,
jaja, bułka tarta, przyprawy.
Jak przyrządzić?
Rybę panierujemy w jaju i bułce tartej, następnie pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy do czasu odparowania wody. Śmietanę mieszamy z 2 żółtkami i tartym serem. Następnie do naczynia żaroodpornego wkładamy rybę, na to pieczarki, znów rybę, pieczarki i wlewamy śmietanę z serem. Zapiekamy w piekarniku w 200 st. C przez około 30 minut, aż ser zbrązowieje. Nie spalić!
Jak podawać?
Podawać pokrojoną w kwadratowe kawałki, nie rozdzielać na warstwy, tylko razem, "piętrowo".
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Przybliżony koszt | 35 zł |
Autor | karolina |