Naleśniki z pieczarkami i serem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Na naleśniki: ok. 25 dag mąki, 1/2 litra mleka, 4 jajka, 1 łyżka oleju.
Do farszu: 1/2 kg pieczarek, masło, ser żółty, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Z mąki, mleka, jajek i oleju przygotowujemy ciasto naleśnikowe, następnie smażymy naleśniki.Przygotowujemy farsz: pieczarki obieramy i kroimy na dosyć cienkie plasterki, przesmażamy je na masełku, doprawiając do smaku solą i pieprzem.Na upieczone naleśniki nakładamy przesmażone pieczarki i posypujemy sporą ilością sera żółtego, zawijamy i wcinamy!

Jak podawać?

Najlepsze jest na ciepło!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Przybliżony koszt5 zł
Autorkallina

Naleśniki z pieczarkami i serem: Podobne przepisy

Naleśniki z pieczarkami i serem: wypróbuj również

Powiązane Tematy