Składniki:
Na naleśniki: ok. 25 dag mąki, 1/2 litra mleka, 4 jajka, 1 łyżka oleju.
Do farszu: 1/2 kg pieczarek, masło, ser żółty, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Z mąki, mleka, jajek i oleju przygotowujemy ciasto naleśnikowe, następnie smażymy naleśniki.Przygotowujemy farsz: pieczarki obieramy i kroimy na dosyć cienkie plasterki, przesmażamy je na masełku, doprawiając do smaku solą i pieprzem.Na upieczone naleśniki nakładamy przesmażone pieczarki i posypujemy sporą ilością sera żółtego, zawijamy i wcinamy!
Jak podawać?
Najlepsze jest na ciepło!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | kallina |