Kartoflanka curry - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 45 dag ziemniaków,
- 20 dag marchwi,
- 20 dag pora,
- 12 dag cebuli,
- łyżka masła,
- łyżka oleju,
- łyżeczka curry,
- 800 ml rosołu z kostki,
- 200 ml śmietany.

Jak przyrządzić?

Warzywa obrać, umyć, pokroić w kostkę. Ziemniaki i cebule podsmażyć na łyżce masłai oleju. Oprószyć curry, zalać rosołem, gotować 15 minut. Dodać marchew i pora. Gotować 15 minut. Zupę zmiksować, dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.

Jak podawać?

Podawać z grzankami, posypaną natką pietruszki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Autormahjongg

Kartoflanka curry: Podobne przepisy

Kartoflanka curry: wypróbuj również

Powiązane Tematy