Składniki:
- porcja schabu na kotlet,
- średnia cebula,
- jajko,
- przyprawa do zup w płynie Winiary,
- sól,
- pieprz,
- olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Cebulę pokroić w piórka albo półplasterki wrzucić na patenie z olejem i wlać przyprawę w płynie ok.1 łyżki i lekko zeszklić. Mięso rozbić lekko posolić,sporo pieprzyć i obtoczyć w roztrzepanym jajku, przenieść na patelnię z cebulą smażyć z obu stron ok.10 min na średnim ogniu,cebulę nagarniać na wierzch kotleta.
Potrzebne przybory:
Nóż, deska, patelnia, talerz.
Uwagi:
Podować z ryżem i kiszonym ogórkiem.(pozostałe jajko można usmażyć na patelni po wyjęciu kotleta i wyłożyc na ryż).
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | dużo |
Autor | Beata |