Kolety w cebuli

Przepis kulinarny

Składniki:

- porcja schabu na kotlet,
- średnia cebula,
- jajko,
- przyprawa do zup w płynie Winiary,
- sól,
- pieprz,
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Cebulę pokroić w piórka albo półplasterki wrzucić na patenie z olejem i wlać przyprawę w płynie ok.1 łyżki i lekko zeszklić. Mięso rozbić lekko posolić,sporo pieprzyć i obtoczyć w roztrzepanym jajku, przenieść na patelnię z cebulą smażyć z obu stron ok.10 min na średnim ogniu,cebulę nagarniać na wierzch kotleta.

Potrzebne przybory:

Nóż, deska, patelnia, talerz.

Uwagi:

Podować z ryżem i kiszonym ogórkiem.(pozostałe jajko można usmażyć na patelni po wyjęciu kotleta i wyłożyc na ryż).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćdużo
AutorBeata

Kolety w cebuli: Podobne przepisy

Kolety w cebuli: wypróbuj również

Powiązane Tematy