Przepis na domowy syrop z cebuli i czosnku
REDAKCJA • dawno temuJego wykonanie zajmuje chwilkę.


O tej porze roku znacząco obniża się nasza odporność. Nagły spadek temperatury oraz zimny wiatr sprzyjają przechłodzeniu organizmu. Czujemy się zmęczeni, apatyczni i często dopada nas przeziębienie. Zamiast biec do apteki, warto przygotować domowe syropy.
Lecznicze właściwości cebuli, czosnku i miodu w ludowej medycynie były wykorzystywane już przed setkami lat. To podstawowe składniki syropu, który zna niemal każda babcia, z powodzeniem lecząc nim wszystkich domowników.

Cebula ma m.in. właściwości bakteriobójcze, jest bogata w siarkę, zwiększa odporność i wzmacnia organizm. Natomiast czosnek to naturalny antybiotyk o przeciwbakteryjnych i przeciwutleniających właściwościach, skuteczny w walce z każdym rodzajem kaszlu. Wzmacnia system odpornościowy i przyśpiesza proces usuwania chorobotwórczych drobnoustrojów z organizmu. Miód lipowy ma działanie antybiotyczne, przeciwgorączkowe i przeciwkaszlowe.
Regularne spożywanie czosnku wzmacnia system odpornościowy, a tym samym przyśpiesza proces usuwania chorobotwórczych drobnoustrojów z organizmu

Najnowsze

Trendy w meblach ogrodowych 2025 – inspiracje na meble tarasowe i balkonowe
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze