Przepis na domowy syrop z cebuli i czosnku
REDAKCJA • dawno temuJego wykonanie zajmuje chwilk臋.
O tej porze roku znacz膮co obni偶a si臋 nasza odporno艣膰. Nag艂y spadek temperatury oraz zimny wiatr sprzyjaj膮 przech艂odzeniu organizmu. Czujemy si臋 zm臋czeni, apatyczni i cz臋sto dopada nas przezi臋bienie. Zamiast biec do apteki, warto przygotowa膰 domowe syropy.
Lecznicze w艂a艣ciwo艣ci cebuli, czosnku i miodu w ludowej medycynie by艂y wykorzystywane ju偶 przed setkami lat. To podstawowe sk艂adniki syropu, kt贸ry zna niemal ka偶da babcia, z powodzeniem lecz膮c nim wszystkich domownik贸w.
Cebula聽ma m.in. w艂a艣ciwo艣ci bakteriob贸jcze, jest bogata w siark臋, zwi臋ksza odporno艣膰 i wzmacnia organizm. Natomiast czosnek聽to naturalny antybiotyk o przeciwbakteryjnych i przeciwutleniaj膮cych w艂a艣ciwo艣ciach, skuteczny w walce z ka偶dym rodzajem kaszlu. Wzmacnia system odporno艣ciowy i przy艣piesza proces usuwania chorobotw贸rczych drobnoustroj贸w z organizmu. Mi贸d lipowy聽ma dzia艂anie antybiotyczne, przeciwgor膮czkowe i przeciwkaszlowe.
Regularne spo偶ywanie czosnku wzmacnia system odporno艣ciowy, a tym samym przy艣piesza proces usuwania chorobotw贸rczych drobnoustroj贸w z organizmu
Ten artyku艂 nie ma jeszcze komentarzy
Poka偶 wszystkie komentarze