Pilaw - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- dwie podwójne piersi z kurczaka,
- puszka groszku,
- puszka kukurydzy,
- dwie marchewki,
- ryż (duuużo ryżu),
- koncentrat pomidorowy (dwa duże słoiki),
- woda.

Jak przyrządzić?

Piersi pokroić, następnie podsmażyć na złoty kolor, marchewke pokroić, wymieszać z kukurydzą i groszkiem.
Całość przełożyć do uprzednio nagrzanej brytfanki z niewielką ilością masła.
Poddusić chwilę na małym ogniu, następnie wsypać ryż (musi wypełnić brytfankę do połowy.
Zalać wodą wymieszaną z koncentratem, tak aby całość była zakryta na ok 0,5 cm wodą.
Gotować pod przykryciem aż ryż napęcznieje, następnie przełożyć do piekarnika.
Zapiekać ok 20 - 30 min.
Smacznego :)

Jak podawać?

Ciepłą lub zimną :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcjedużo
Kalorycznośćdużo
Autormic207

Pilaw: Podobne przepisy

Pilaw: wypróbuj również

Gorący pilaw na zimny dzień

... Pora na coś bardzo konkretnego. Pilaw to danie dla prawdziwych mężczyzn wspaniałych kobiet. Rozgrzeje nawet największego zmarzlucha, a nasyci największego głodomora. To wschodnie danie, w nieco ... obsmaż mięso ze wszystkich stron, a następnie ...

dawno temu

Najlepsze tureckie dania

... przyrządzane z ryżem lub w oparciu o ryż to tzw. pilawy. Mogą być przygotowywane z warzywami lub z mięsem. Najchętniej jednak Turcy podają je z pomidorami lub z duszoną w rosole jagnięciną ...

dawno temu

Powiązane Tematy