Kotlety po lwowsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- pół kilograma piersi z kurczaka,
- 25-30 dkg sera żółtego,
- 1 sucha bułka,
- 2 żółtka,
- łyżka masła,
- sól,
- pieprz,
- gałka muszkatułowa.

Jak przyrządzić?

Surowe piersi i ser przekręcić przez maszynkę, dodać masło, żółtka i zamoczoną w wodzie bułkę, przyprawy. Wszystkie składniki należy zagnieść. Formować kotlety, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na oleju.

Potrzebne przybory:

Maszynka do mielenia mięsa, miska, ręce, patelnia.

Jak podawać?

Podawać jako mięsa do drugiego dania.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje7 kotletów
AutorAgajus

Kotlety po lwowsku: Podobne przepisy

Kotlety po lwowsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy