Winny przysmak - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 0,5 kg cielęcinki,
- 1 butelka wytrawnego białego winka,
- 6 ząbków czosnku,v- śmietana 18%,
- oliwa,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Cielęcinkę podsmażyć na oliwie aż się zarumieni,dodać czosnek niech się też przyromieni,zalać mięsko i czosnek połową lub 3/4 winka i dusić pod przykrywką,potem podusić bez przykrywki i jak zostanie tylko troszkę winka dodać śmietanki i mieszać dokładnie aż zrobi się sosik własny,doprawić solą i pioeprzem do smaku. Poddusić jeszcze moment i mnożna podawać :)))

Jak podawać?

Na dużym talerzu , najlepij do długoziarnistego ryżu, ozdobione kawałkami brzyskwinki z puszki, do tego kieliszek białego winka - to jest naprawdę dobre polecam.

Uwagi:

Dla smaku można dodać połówkę brzoskwinki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Porcje3-4 porcje
AutorPoranna_zorza

Winny przysmak: Podobne przepisy

Winny przysmak: wypróbuj również

Powiązane Tematy