Składniki:
- 1 większa wędzona ryba (np. makrela),
- pęczek szczypiorku,
- 5 łyżek natki pietruszki,
- 2-3 ogórki kiszone,
- 2-3 jajka na twardo,
- pieprz i ewentualnie sól do smaku.
Jak przyrządzić?
rybę obieramy z ości, łamiemy na małe cząstki, ogórki, szczypiorek, natkę kroimy drobniutko, jajka kroimy na nieco większe kawałki. całość mieszamy delikatnie.
Można to polać sosem: 2 łyżki oliwy, łyżka musztardy i trochę soku z cytryny.
Jak podawać?
Najlepiej z pieczywem - takim, jakie lubicie.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Jagna |