Sałatka meksykańska - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- ryż,
- czerwona fasola z puszki,
- kukurydza z puszki,
- 1 nieduża cebulka,
- ser żółty - twardy i ostry,
- papryka - czerwona, zielona,
- majonez,
śmietana,
- przyprawy - sól, pieprz, chili.

Jak przyrządzić?

Ryż ugotować, ale nie rozgotować, wystudzić. Dodać fasolę (wypłukać z zalewy jeśli jest), pokrojoną w grubszą kostkę paprykę, kukurydzę, posiekaną drobno cebulkę, a na końcu ser - pokrojony w grubą kostkę. Następnie dodać śmietanę i majonez ( w proporcjach 3/4 na 1/4 ), doprawić solą, pieprzem i chili - tak aby było ostre i paliło lelkko gardło.

Potrzebne przybory:

Duża miska - bo najlepiej zrobić dużo - szybko znika :)

Uwagi:

Ilość warzyw - dowolna. Bazą jest ryż i on powinien wypełniać połowę albo więcej sałatki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorKataR

Sałatka meksykańska: Podobne przepisy

Sałatka meksykańska: wypróbuj również

Powiązane Tematy