Składniki:
kapusta pekińska, marchewka, pomidory, ogórkek świeży, 2 sosy do sałatek - koperkowo-ziołowy, olej, sól
Jak przyrządzić?
Kapustę pokroić na drobniejsze kawałki, zetrzeć na tarce jedną większą marchewkę, pokroić w kostkę dwa średnie pomidory i ogórek świeży. Wszystko wymieszać razem z sosem do sałatak koperkowo-ziołowym, który trzeba 15-30 min wcześniej rozrobić z olejem, i wszystko starannie wymieszać... i gotowe!
Potrzebne przybory:
tarka, nóz do obierania, łyżka stołowa
Jak podawać?
Można podawać do ziemniaków czy nawet frytek. Smakuje z każdym smażonym, jak i również pieczonym mięsem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Alicja |