Sałatka z selera naciowego - Przepis

Przepis kulinarny
Sałatka z selera naciowego Zobacz 13 zdjęć

Seler naciowy to skarbnica witamin i minerałów, warzywo bardzo niskokaloryczne, często stosowane przy różnych rodzajach diet. Doskonale nadaje się do sałatek ze względu na swój specyficzny smak i zapach. Świetnie komponuje się ze słodkim bananem i delikatną polędwicą drobiową. Dużą zaletą jest jego chrupkość i soczystość, co nadaje potrawie świeżości i wiosennego charakteru.

Składniki:

4 łodygi selera naciowego,
3 banany,
20 dag polędwicy drobiowej,
3 łyżki soku z cytryny,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
sól,
pieprz.

Jak przyrządzić?

Seler obrać z włókien i pokroić w plasterki.

Banan obrać, pokroić w plasterki i natychmiast skropić sokiem z cytryny.

Polędwicę drobiową pokroić w paseczki.

Składniki połączyć.

Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, przyprawić solą i pieprzem.

Przygotowanym sosem polać sałatkę i lekko wymieszać.

Odstawić do lodówki na godzinę w celu połączenia się składników.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt11 zł

Sałatka z selera naciowego: Podobne przepisy

Sałatka z selera naciowego: wypróbuj również

Powiązane Tematy