Gulasz - przepis meksykański
TYNKA • dawno temuMasz ochotę na pyszne, delikatne puree ziemniaczane, a do tego pachnący, smaczny, pikantny gulasz? Wypróbuj więc ten przepis. Gulasz meksykański rozgrzeje największego zmarzlucha. Jest delikatny, a zarazem bardzo wyrazisty, nie znam osoby, której by nie smakował. Sama się przekonaj.
Przygotuj:
- pół kilograma mięsa z uda indyka (może być również pierś z indyka)
- cebulę
- puszkę czerwonej fasoli
- żółtą paprykę
- 4 ząbki czosnku
- paprykę chili
- przecier pomidorowym
- drobiową kostkę bulionową
- sól, pieprz (także ziołowy), papryka słodka
Krok 1
To będzie gulasz z indyka. Pokrój mięso w kostkę, dopraw je słodką papryką i podsmaż na oleju.
Krok 2
Drobiowy gulasz meksykański nie może zaistnieć bez odpowiednich warzyw. Zrób z papryki kostkę, a z cebuli piórka. Warzywa podsmaż na oliwie, a następnie wrzuć je do mięsa. Wszystko zalej wrzącym bulionem (1, 5 szklanki).
Krok 3
Gulasz po meksykańsku musi oczywiście być bardzo pikantny. Dodaj teraz czosnek i paprykę chili.
Krok 4
Jak ugotować gulasz? Przepis na gulasz mówi, że trzeba teraz trochę cierpliwości. Duś mięso tak długo, aż będzie miękkie. Pod koniec dodaj czerwoną fasolę i przecier pomidorowy. Smacznego! Jeszcze tylko puree ziemniaczane.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze