Zobacz prosty przepis na doskonałą w smaku rybę po grecku!
![Joanna Hirszler](https://m.kafeteria.pl/dsc-0473-bcccf71e0b72a9faca5b0b0,20,20,1,0.jpg)
Ryba po grecku od wielu lat stanowi nieodłączny element Wigilii. Niemal każdy z nas podaje tę potrawę na stół w czasie świąt. To nie tylko proste w wykonaniu danie, ale również bardzo smaczne. Dowiedz się, jak krok po kroku wykonać smaczną rybę po grecku!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Jestem przekonana, że będziesz zaskoczona łatwością wykonania tego dania. Wykonanie tego smacznego dania świątecznego jest dziecinnie proste. Do jej przyrządzenia potrzebne ci będą:
- 1 kg filetów rybnych (dorsz lub morszczuk),
- 4 łyżki przecieru albo koncentratu pomidorowego,
- 1 szklanka wody,
- 1,5 szklanki mąki pszennej,
- 2 jajka,
- ½ selera,
- 1 duża pietruszka,
- 3 marchewki,
- 2 cebule,
- sól i pieprz,
- 1 szklanka oleju.
I jak ci się podoba ten przepis?
PYSZNE DANIA RYBNE
Musisz ich spróbować!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze