Zobacz prosty przepis na doskonałą w smaku rybę po grecku!
JOANNA HIRSZLER • dawno temuRyba po grecku od wielu lat stanowi nieodłączny element Wigilii. Niemal każdy z nas podaje tę potrawę na stół w czasie świąt. To nie tylko proste w wykonaniu danie, ale również bardzo smaczne. Dowiedz się, jak krok po kroku wykonać smaczną rybę po grecku!
Jestem przekonana, że będziesz zaskoczona łatwością wykonania tego dania. Wykonanie tego smacznego dania świątecznego jest dziecinnie proste. Do jej przyrządzenia potrzebne ci będą:
- 1 kg filetów rybnych (dorsz lub morszczuk),
- 4 łyżki przecieru albo koncentratu pomidorowego,
- 1 szklanka wody,
- 1,5 szklanki mąki pszennej,
- 2 jajka,
- ½ selera,
- 1 duża pietruszka,
- 3 marchewki,
- 2 cebule,
- sól i pieprz,
- 1 szklanka oleju.
I jak ci się podoba ten przepis?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze