Karkówka słodko-ostra

Przepis kulinarny

Składniki:

- karkówka,
- sos sojowy,
- dżem, najlepiej czarna porzeczka albo aronia,
- musztarda,
- oliwa,
- papryka słodka (proszek oczywiście).

Jak przyrządzić?

Plastry karkówki rozbić prawie jak na kotlet, z pozostałych składników zrobić marynate, ilości składników w zależności od własnych upodobań smakowych, ja robię dżem do musztardy 2:1. Plastry mięsa posmarować paciarą, ułożyć w garnku, dać na noc do lodówki. Przed grylowaniem pozawijać mięso w folie aluminiową, grylować 40-60 minut - dość długo ale warto poczekać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Autoranka

Karkówka słodko-ostra: Podobne przepisy

Karkówka słodko-ostra: wypróbuj również

Powiązane Tematy