Pieczona karkówka po żydowsku
OLIWKA . • dawno temuJeśli masz w domu mężczyznm, to takie danie na pewno będzie często gościło na twoim stole. Panowie zwykle za nim przepadają i są gotowi zrobić wszystko, byle tylko znów poczuć ten smak. Pieczona karkówka z dodatkami jest jędrna, aromatyczna i rozpływa się w ustach. Do tego wystarczy ryż, surówka i przepyszny obiad gotowy.
Przygotuj:
- 1,5 kg karkówki
- 1 kg pieczarek
- 5 cebul
- 6 ogórków konserwowych
- sól
- pieprz
- majeranek
- 3 łyżki ketchupu
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- pół szklanki zalewy z ogórków
- olej do smażenia
- 5 dag mąki
Krok 1
Karkówka będzie smaczna i aromatyczna, najpierw musisz ją jednak umyć i pokroić w plastry. Dopraw mięso pieprzem, solą i majerankiem, a następnie obtocz w mące. Przysmaż karkówkę na oleju, a potem przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Karkówka po żydowsku jest pełna warzyw. Z pieczarek zrób ćwiartki, z cebuli piórka, a z ogórków kostkę. Podduś przez chwilę pieczarki i cebulę, a potem, razem z ogórkami, włóż na karkówkę.
Krok 3
Sos do karkówki – z jego przygotowaniem nie będziesz miała najmniejszych problemów. Wystarczy, że wymieszasz zalewę z ogórków z przecierem i ketchupem.
Krok 4
Zalej pieczeńsosem do mięsa i piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Krok 5
Gratulacje. Pyszna pieczona karkówka po żydowsku jest już gotowa. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze