Składniki:
1 kg mięsa (polędwiczki cielęce),
0,5 kg masła osełkowego,
przyprawy: sól, pieprz, oregano, vegeta
Jak przyrządzić?
Mięso pokroić w paski, umyć i osuszyć. Ułożyć w pojemniku z zamknięciem w kilka warstw. Do przygotowania marynaty należy rozpuścić masełko na patelni. Zalać nim mięso i posypać przyprawami wedle uznania. Całość wymieszać, tak aby każdy kawałek cięlęciny był w marynacie. Zamknąć pojemnik i włożyć do lodówki do momentu, aż masełko zrobi się lekko ścięte. Gotowe.Pieczemy na grillu ok. 30 minut do miękkości.
Jak podawać?
Smakuje pysznie z białym winem i różnego rodzaju sałatkami.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | tifa |