Masełko czosnkowe (autor Aldi)

Przepis kulinarny

Składniki:

kostka masła,
3-4 ząbki czosnku (lub wg uznania),
sól,
papryka,
zioła prowansalskie,
szczypiorek (nieobowiązkowo)

Jak przyrządzić?

Czosnek przecisnąć przez wyciskarkę, rozetrzeć na talerzyku z solą i papryką. Dodać do masełka i wymieszać. Następnie rozetrzeć w dłoni szczyptę ziół i wymieszać z masłem. Jeśli lubicie szczypiorek, to polecam również dodać, nadaje dodatkowego aromatu, a przy okazji kanapeczka ładnie wygląda.

Jak podawać?

Oczywiście masełko nalepiej smakuje na chlebku tostowym, który wcześniej pieczemy na grillu na złoty kolor.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania3 min.
Trudnośćprosty
Porcjedużo
AutorAldi

Masełko czosnkowe (autor Aldi): Podobne przepisy

Masełko czosnkowe (autor Aldi): wypróbuj również

Powiązane Tematy