Składniki:
Jedno opakowanie makaronu spaghetti,
0,5 kg mięsa mielonego,
1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego,
1 cebula,
1 papryka czerwona,
4 średnie pieczarki, ser żółty.
Przyprawy:
sól, cukier, pieprz mielony, słodka papryka.
Jak przyrządzić?
W głębokiej patelni podsmażyć pokrojone w talarki pieczarki (posolić pieczarki na patelni). Do smażących się pieczarek dodać mięso mielone (od czasu do czasu mieszać wszystko). Po 10 minutach smażenia na niewielkim ogniu dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pokrojoną w paski czerwoną paprykę. Smażyć jeszcze około 5 minut (w trakcie przyprawić niewielką ilością soli, papryki słodkiej, pieprzu mielonego). Następnie zalać całość koncentratem pomidorowym, wymieszać wszystko i doprawić łyżeczką cukru.Smacznego.
Jak podawać?
Podawać oczywiście z makaronem i ze starkowanym grubo serem żółtym.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Długi |