Naleśniki z szynką i serem

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto naleśnikowe: szkl. wody, szkl. mleka, szczypta soli, ok. 2 szkl. mąki pszennej.
Nadzienie: szynka, ser żółty.

Jak przyrządzić?

Naleśniki: Wszystkie składniki zmiksować, gdyby ciasto było zbyt gęste, dodajemy jeszcze trochę więcej wody. Smażymy cienkie naleśniki. Wylewamy porcję ciasta na jeden naleśnik na patelnię, gdy się podsmaży, nakładamy szynkę pokrojoną w paski i starty ser, zwijamy naleśnik i zdejmujemy z patelni, podajemy gorące, polane majonezem i keczupem.

Uwagi:

Bardzo proste w wykonaniu i wręcz przepyszne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt8 zł
AutorNiuniulek

Naleśniki z szynką i serem: Podobne przepisy

Naleśniki z szynką i serem: wypróbuj również

Powiązane Tematy