Takiej SZYNKI nie kupuj w żadnym wypadku. Zwróć uwagę na kolor i skórkę

Podstawowym składem dobrej szynki powinny być: mięso sól i przyprawy.

Podstawowym składem dobrej szynki powinny być: mięso, sól i przyprawy. Zawartość wody nie może przekraczać 2 proc. Im więcej dodatków, tym mniej zdrowa jest wędlina. Unikajmy szynki, w której plastrach widać dużo wolnej przestrzeni. W takim produkcie możemy spodziewać się znacznej ilości wody lub żelatyny.

Szynka po przekrojeniu musi być wilgotna, ale nie błyszcząca, zaś jej skórka powinna brudzić palce. Oznacza to, że mięso było wędzone, nie zaś farbowane. Im szynka jest bardziej różowa, tym naturalniejszy jest jej skład.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Najgorsze pozycje dla KRĘGOSŁUPA. Pozostajemy w nich przez większość doby Tak RATUJĄ PORWANE KOBIETY. Prywatny detektyw zdradził techniki operacyjne Półnagi uczestnik Mam Talent zatańczył W TELEDYSKU NA RURZE! WRZODY ŻOŁĄDKA to nie wynik złej diety. Skąd się biorą i jak sobie pomóc? Dwa testy i masz pewność, że wybrałaś dobry miód Pomaga rodzić i zna prawa kobiet w ciąży. Kim jest DOULA? Zatrważające dane: w ciągu pięciu lat połowa osób wraca do nałogu Polki wciąż za mało wiedzą o ANTYKONCEPCJI! Jakie PIECZYWO jest najzdrowsze? Zobacz, jak to sprawdzić Nie podawaj dziecku tych produktów. Szkodzą zdrowiu, a maluch szybko straci energię Tatuował ją BYŁY chłopak. Tego nie przewidziała... POLKA, która podbiła serce The Rolling Stones!