Takiej SZYNKI nie kupuj w żadnym wypadku. Zwróć uwagę na kolor i skórkę

Podstawowym składem dobrej szynki powinny być: mięso sól i przyprawy.

Podstawowym składem dobrej szynki powinny być: mięso, sól i przyprawy. Zawartość wody nie może przekraczać 2 proc. Im więcej dodatków, tym mniej zdrowa jest wędlina. Unikajmy szynki, w której plastrach widać dużo wolnej przestrzeni. W takim produkcie możemy spodziewać się znacznej ilości wody lub żelatyny.

Szynka po przekrojeniu musi być wilgotna, ale nie błyszcząca, zaś jej skórka powinna brudzić palce. Oznacza to, że mięso było wędzone, nie zaś farbowane. Im szynka jest bardziej różowa, tym naturalniejszy jest jej skład.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Sekrety DOMOWEGO ROSOŁU. Tylko dzięki nim uzyskasz najlepszy smak Wspólny trening rzeźbi sylwetkę i rozpala zmysły. Jak ćwiczą FIT LOVERS? Cersei Lannister uczy Jimmy'ego Kimmela jak SIAĆ POSTRACH Mniej odporni na ból, wrażliwi na słońce. Cała prawda o RUDOWŁOSYCH Jak zaoszczędzić na weselu? Jest prosty sposób! CHIPSY przyczyną otyłości i miażdżycy. Po kształcie poznasz, które są najgorsze Przelałaś pieniądze na złe konto i co dalej? Najgorzej jeśli pomyliłaś ostatnie cyfry Jak suszyć mokre włosy? One wiedzą to NAJLEPIEJ! Prezydent NADAL POLUJE? Tłumaczy się z obietnicy danej wyborcom Natalia Siwiec pozuje w TUTORIALU MAKIJAŻOWYM Powszechnie dostępny środek SZCZEGÓLNIE NIEBEZPIECZNY dla osób na diecie Czy IDEALNY chłopak istnieje? Tak, ale...