Ten błąd może kosztować zdrowie. Z czym nie należy łączyć GREJPFRUTA?

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami.

Jedzenie grejpfrutów poleca się osobom na diecie oraz chorym na cukrzycę, ponieważ owoc dostarcza niewiele cukru i zawiera około 100 kalorii. Ponadto jest bogaty w błonnik – najwięcej jest go w białej skórce, potas, który reguluje ciśnienie krwi oraz beta-karoten, wzmacniający wzrok.

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami. Pamiętajmy, że owocu oraz jego przetworów nie należy łączyć z lekami, ponieważ mogą wolniej się wchłaniać.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Pomysłowe i niebanalne dania z TRUSKAWEK Co piąte dziecko UDAJE DOROSŁEGO w sieci! Anna Komorowska: "Na trudne sytuacje nasza rodzina jest idealna!" Co tak naprawdę MYŚLĄ MĘŻCZYŹNI? Niezwykły projekt młodych Polaków. RAPUJĄ w języku MIGOWYM Lekarze ostrzegają: antykoncepcja hormonalna niesie duże ryzyko poważnej choroby Tak RATUJĄ PORWANE KOBIETY. Prywatny detektyw zdradził techniki operacyjne Tatuował ją BYŁY chłopak. Tego nie przewidziała... Wynajmujesz mieszkanie przez internet? Uważaj na zbyt niską cenę Opalasz się TOPLESS? Krytyka to nie jedyne, na co się narażasz... Większy stres i zaburzony metabolizm? Wszystko przez JEDEN Z POSIŁKÓW Cersei Lannister uczy Jimmy'ego Kimmela jak SIAĆ POSTRACH