Ten błąd może kosztować zdrowie. Z czym nie należy łączyć GREJPFRUTA?

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami.

Jedzenie grejpfrutów poleca się osobom na diecie oraz chorym na cukrzycę, ponieważ owoc dostarcza niewiele cukru i zawiera około 100 kalorii. Ponadto jest bogaty w błonnik – najwięcej jest go w białej skórce, potas, który reguluje ciśnienie krwi oraz beta-karoten, wzmacniający wzrok.

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami. Pamiętajmy, że owocu oraz jego przetworów nie należy łączyć z lekami, ponieważ mogą wolniej się wchłaniać.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Jakie ZWIERZĘ dla ALERGIKA? Mężczyzna z szydełkiem. Kiedyś się tego wstydził, dziś robi na tym biznes Uważaj na popularne MIELONKI. Najgorszej jakości mięso to nie jedyna ich wada Odchudzanie nie musi być drogie! TANIE ZAMIENNIKI dietetycznych produktów Obawiasz się pryskanych owoców i warzyw? Zobacz, zanim wybierzesz się do sklepu Nie chcą poświęcać się karierze i stawiają na pasje. POKOLENIE Y wkrótce zdominuje rynek pracy Napis „bez konserwantów” to tylko chwyt marketingowy. Wybierając sok, patrz na kolor Polacy 7. NAJBARDZIEJ OTYŁYM narodem Europy. Nie potrafimy się odchudzać? Najczęstsze przyczyny męskich problemów z EREKCJĄ Polski Spiderman zamienił się w MIKOŁAJA i obdarował bezdomnych! Zawał serca, udar, impotencja. Oto skutki choroby objawiającej się chrapaniem DWANAŚCIE razy próbowała usunąć tatuaż. Jej skóra wyglądała jak po oparzeniach