Ten błąd może kosztować zdrowie. Z czym nie należy łączyć GREJPFRUTA?

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami.

Jedzenie grejpfrutów poleca się osobom na diecie oraz chorym na cukrzycę, ponieważ owoc dostarcza niewiele cukru i zawiera około 100 kalorii. Ponadto jest bogaty w błonnik – najwięcej jest go w białej skórce, potas, który reguluje ciśnienie krwi oraz beta-karoten, wzmacniający wzrok.

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami. Pamiętajmy, że owocu oraz jego przetworów nie należy łączyć z lekami, ponieważ mogą wolniej się wchłaniać.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Janek zdradza, co wydarzy się w DRUGIM SEZONIE "Miłości na bogato" 4 filiżanki kawy - tyle wystarczy, by poważnie obniżyć płodność! Polki wstydzą się swoich SEKSUALNYCH potrzeb! Jakie konsekwencje może mieć całkowite zrezygnowanie z CUKRU? Niepełnosprawne zwierzęta są bardziej związane z człowiekiem KREW PĘPOWINOWA naturalnym lekiem na nowotwory? W Polsce już wdrażamy tę metodę Program do sporządzania portretów przestępców stworzył IDEAŁ PIĘKNA Kim był dostawca, który PRZYNIÓSŁ PIZZĘ na galę Oscarów? Jak zwiększyć skuteczność produktów ANTYCELLULITOWYCH? Kulisy "gorącej" sesji dla CKM. Tak pozowała modelka DONATANA! Jak radzić sobie z bólem pleców W CIĄŻY? Proste ćwiczenia przyniosą ulgę Skarżysz się na BÓL PLECÓW? Na dłuższą metę odpoczynek nie wystarczy