Ten błąd może kosztować zdrowie. Z czym nie należy łączyć GREJPFRUTA?

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami.

Jedzenie grejpfrutów poleca się osobom na diecie oraz chorym na cukrzycę, ponieważ owoc dostarcza niewiele cukru i zawiera około 100 kalorii. Ponadto jest bogaty w błonnik – najwięcej jest go w białej skórce, potas, który reguluje ciśnienie krwi oraz beta-karoten, wzmacniający wzrok.

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami. Pamiętajmy, że owocu oraz jego przetworów nie należy łączyć z lekami, ponieważ mogą wolniej się wchłaniać.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Czego nie wiesz na temat... BIELIZNY? Lekarze ostrzegają: antykoncepcja hormonalna niesie duże ryzyko poważnej choroby Umalował ją JEJ CHŁOPAK! Jak wyszło? Jak obrać mango przy pomocy SZKLANKI? Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO Pogrubiający nie dla wszystkich. Jaki TUSZ DO RZĘS wybrać? Dlaczego tkwimy w nieudanym małżeństwie? "Oprawca jest jak narkotyk" Napój z kofeiną zamiast kawy? Zastanów się, pijesz składnik nawozów sztucznych Prokuratura już bada sprawę Ziemkiewicza. Kapela: "Jerzy Urban też został skazany z tego paragrafu i zapłacił 20 tysięcy" Frytki afrodyzjakiem? Jeśli są z... BAKŁAŻANA Obowiązkowy suplement dla przyszłych mam. NIE DZIAŁA u połowy kobiet! Majewski śmieje się z MINISTER BIEŃKOWSKIEJ