Ten błąd może kosztować zdrowie. Z czym nie należy łączyć GREJPFRUTA?

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami.

Jedzenie grejpfrutów poleca się osobom na diecie oraz chorym na cukrzycę, ponieważ owoc dostarcza niewiele cukru i zawiera około 100 kalorii. Ponadto jest bogaty w błonnik – najwięcej jest go w białej skórce, potas, który reguluje ciśnienie krwi oraz beta-karoten, wzmacniający wzrok.

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami. Pamiętajmy, że owocu oraz jego przetworów nie należy łączyć z lekami, ponieważ mogą wolniej się wchłaniać.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Drewniana deska działa antybakteryjnie. Ale nie możesz jej moczyć i myć w zmywarce Była solistka Polskiego Baletu Narodowego TAŃCZY NA RURZE! Czy IDEALNY chłopak istnieje? Tak, ale... DIETA Z PUDEŁKA pułapką dla pragnących schudnąć. Łatwo o efekt jojo Cała prawda o cudzie narodzin. Tak wygląda PORODÓWKA MATYLDA DAMIĘCKA uczy makijażu! Wypełnienia gorszej jakości, próchnica wtórna. Polacy boją się państwowych wizyt u dentysty STUDENTKI, SAMOTNE MATKI, mężczyźni. Zarabiają tysiące na nagości w internecie Najczęstsze przyczyny męskich problemów z EREKCJĄ PRZYJACIEL do ŁÓŻKA. Kontrowersyjna aplikacja podbija Polskę 25 najbardziej uzależniających produktów spożywczych Uważaj na PASOŻYTY. Twoje dziecko może być nosicielem