Ten błąd może kosztować zdrowie. Z czym nie należy łączyć GREJPFRUTA?

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami.

Jedzenie grejpfrutów poleca się osobom na diecie oraz chorym na cukrzycę, ponieważ owoc dostarcza niewiele cukru i zawiera około 100 kalorii. Ponadto jest bogaty w błonnik – najwięcej jest go w białej skórce, potas, który reguluje ciśnienie krwi oraz beta-karoten, wzmacniający wzrok.

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami. Pamiętajmy, że owocu oraz jego przetworów nie należy łączyć z lekami, ponieważ mogą wolniej się wchłaniać.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Częsty błąd chorych na raka może zmniejszać skuteczność terapii Epidemiolodzy ostrzegają PRZED GRYPĄ wszystkie KOBIETY starające sie o dziecko Podstępny nowotwór. Przebiega bezobjawowo, bardzo często kończy się śmiercią Na ten wstydliwy problem cierpi ponad 4 mln osób. W tym coraz więcej młodych Są zdrowe tylko pozornie. Ilość cukru w nich zawarta wielokrotnie przekracza normę Beztroska praca ochroniarzy polskich gwiazd Rekonstrukcja ratunkiem dla ZNISZCZONYCH WŁOSÓW. Efekt widoczny nawet 8 tygodni Kim był dostawca, który PRZYNIÓSŁ PIZZĘ na galę Oscarów? Majewski do szefa Polsatu: "SŁONECZKO.." O co tak prosił? Zarabiają nawet 100 tys. za rodzenie dzieci. Polskie prawo nie radzi sobie z surogatkami Najnowsze odkrycie kosmetologii. Zapobiega ZMARSZCZKOM i zwalcza CELLULIT Czy IDEALNY chłopak istnieje? Tak, ale...