Ten błąd może kosztować zdrowie. Z czym nie należy łączyć GREJPFRUTA?

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami.

Jedzenie grejpfrutów poleca się osobom na diecie oraz chorym na cukrzycę, ponieważ owoc dostarcza niewiele cukru i zawiera około 100 kalorii. Ponadto jest bogaty w błonnik – najwięcej jest go w białej skórce, potas, który reguluje ciśnienie krwi oraz beta-karoten, wzmacniający wzrok.

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami. Pamiętajmy, że owocu oraz jego przetworów nie należy łączyć z lekami, ponieważ mogą wolniej się wchłaniać.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Najlepszy sposób KROJENIA CEBULI według Gordona Ramseya Jeff poddał się DEPILACJI woskiem dla... dobra nauki Homoseksualista i konserwatysta. Polak jest członkiem brytyjskiego parlamentu Lubiany czy znienawidzony? Po ponad 130. dniach przyznał, jak wygląda jego prezydentura Co mogą jeść kobiety karmiące piersią? "Kolka dziecka nie jest związana z dietą matki" Pomysły na smakołyki z kaszy. Zapomnij, że do tej pory jej nie lubiłaś To NIE JEST ZDJĘCIE! Artystka uczciła pamięć Robina Williamsa W trakcie grypy nie rezygnuj z KARMIENIA PIERSIĄ. Jest ważny powód Była solistka Polskiego Baletu Narodowego TAŃCZY NA RURZE! Oczyszczają organizm, odchudzają. PRZYPRAWY, których nie może zabraknąć w kuchni To one będą królowały w tym sezonie. Wraca moda sprzed lat 25 najbardziej uzależniających produktów spożywczych