Składniki:
2 śmietanki śnieżki w proszku (najlepiej light),
2 serki homogenizowane waniliowe po 150 g (najlepiej odtłuszczone),
mleko - tyle co na 2 snieżki, ok. 400 ml,
10 dag wiórków kokosowych
Jak przyrządzić?
Snieżki ubijamy jak w przepisie na opakowaniu, następnie dodajemy 2 serki homogenizowane i ubijamy to mikserem ok. 5 minut. Na koniec dodajemy wiórki i też miksujemy ok. 5 minut, żeby się wszystko dobrze wymieszało. Rozkładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki.
Potrzebne przybory:
mikser, duża miska lub inne naczynie do ubijania
Jak podawać?
W pucharkach, mocno schłodzone.
Uwagi:
Deser najlepszy jest, gdy postoi ok. 5-6 godzin, bo wiórki oddają swój smak i wyraźnie są miększe.Oczywiście jeśli lubimy kokos, to można ich dać więcej.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Eulalia |