Kurczak w kokosie - wyjątkowe danie
OLIWKA . • dawno temuMasz dziś ochotę na coś wyjątkowego, na oryginalny smak? Kurczak w kokosie to strzał w dziesiątkę. W jego przygotowaniu nie ma nic trudnego, a efekt zaskakuje. Jeśli jeszcze nie próbowałaś tak przygotowanego mięsa, powinnaś spróbować. Nie będziesz żałowała.
Przygotuj:
- pierś z kurczaka
- 1 jajko
- 5 łyżek oleju
- 4 łyżki bułki tartej
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki mleka
- cukier
- sól
- pieprz
1. Umyj mięso, osusz je i pokrój w dużą kostkę.
2. Rozmąć jajko z mlekiem.
3. Bułkę tartą wymieszaj z wiórkami kokosowymi i dopraw pieprzem oraz solą i cukrem.
4. Kurczak w kokosie jest już prawie gotowy. Musisz go jeszcze tylko obtoczyć w jajku, a potem w panierce kokosowej.
5. Smaż to pyszne danie na gorącym oleju 3–5 minut z każdej strony.
6. Potrawa z kurczaka najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze