Pałki z kurczaka - pikantne danie
OLIWKA . • dawno temuMasz dziś ochotę na coś konkretnego i mocnego? W takim razie powinnaś się zdecydować na pałki z kurczaka. Oczywiście potrzebny jest również pyszny dodatek. Tym razem będzie to pikantny sos. Takiemu obiadowi nikt się nie oprze. Sama spróbuj.
Przygotuj:
- 8 pałek kurczaka
- 1 cebulę
- 6 ząbków czosnku
- 1 szklankę bulionu z kurczaka
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy
- pół szklanki musztardy
- 2 łyżeczki sosu worcester
- łyżkę ziół prowansalskich
- 1/3 łyżeczki tabasco
- sól
- świeżo zmielony pieprz
1. Pałki z kurczaka – przepisy w tym przypadku nie mogą być zbyt skomplikowane. Oto co musisz zrobić. Oprósz mięso solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
2. Rozgrzej oliwę z masłem i obsmaż pałki z każdej strony.
3. W tym czasie przygotuj sos do kurczaka. Wymieszaj bulion z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą, sosem worcester i tabasco.
4. Kiedy mięso się usmaży, polej je przygotowaną mieszanką, przykryj i duś pół godziny.
5. Przepis na pałki kurczaka jest bardzo prosty, prawda? To już wszystko. Przełóż danie mięsnena półmisek i polej je ostrym sosem. Potrawa drobiowa świetnie smakuje także na zimno.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze