Składniki:
- wafle tortowe,
- 3/4 woreczka mleka w proszku,
- 1/2margaryny,
- 3/2 szklanki cukru,
- 3/2 szklanki mleka,
- 2 łyżki kakao (gorzkie).
Jak przyrządzić?
2 wafle zostawić resztę mocno ugnieść dodać mleko w proszku oraz kakao (całość wymieszać). Do roztopioniego masła dodać mleko (zwykłe) i cukier mieszać na gorącym ogniu przez 3-4 min , ostudzić i dodać do wafli (wymieszać) masę przełożyć dwoma warstwami wafli.
Smacznego!
Potrzebne przybory:
Nóż do układania masy na waflach.
Jak podawać?
Od razu albo po schłodzeniu w lodówce.
Uwagi:
Keśli masa będzie trochę za rzadka, dodać mleka w proszku, a jeśli za gęsta, to mleka zwykłego.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | tuptus |