Składniki:
1. 1/2mrożonki włoszczyzna krojona 250g
2. 1/4-1/3 paczki mięsa mielonego SOLONEGO 250g
3. 1 jajko
4. trochę makaronu nitki lib wg.uznania inny
5. przyprawy do wyboru: curry, sól, pietruszka, czosnek, zioła prowansalskie
6. dla miłośników pomidorowek: konc. pomidorowy.
Jak przyrządzić?
Na wrzątek wrzucamy trochę mrozonki wloszczyzna krojona, oraz male kuleczki lub kawałeczki mięsa mielonego solonego - nie trzeba już solic miesa( mozna takie kupić po 250g-wystarczy 1/4)po 5min. gotowania wbijamy jajko i mieszamy do ścięcia. Można doprawić wegetą , koncentratem pomidorowym ,rosołkiem w kostce lub inną przyprawa np. curry wg. uznania. Można też dodac jakiegoś szybkiego makaronu w nitkach 1-2 min. gotowania.
Potrzebne przybory:
Garnek 0,7 l, łyżka.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 duża porcja |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | Tolek |