Składniki:
- por duży (lub 2 małe),
- 6 szklanek bulionu lub 3 kostki rosołowe,
- 2 serki topione duże,
- zielenina (koperek, pietruszka, tymianek, bazylia) - co kto lubi.
Jak przyrządzić?
Zagotowujemy bulion (wode z kostkami)wrzucamy pokrojonego pora, serki, zieleninę.
Gotujemy ok 5 min. (aż por zmięknie).
Jak podawać?
Możemy dodac łyżkę śmietany, posypac grzankami, pokrojonym w kosteczkę przyrumienionym bekonem, zimnym mięskiem z rosołu... Każdy znajdzie coś, co lubi.
Uwagi:
Możemy zmiksować --- jako krem jeszcze smaczniejsza ;)
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-6 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Eowia |