Składniki:
- 25 dag mąki,
- 25 dag cukru,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 25 dag margaryny,
- 5 jajek,
- 4 łyżki śmietany,
- 4 łyżki kakao.
Posypka:
- 15 dag kokosu,
- 12 dag cukru,
- 9 dag masła,
- 2-3 łyżki mleka.
Jak przyrządzić?
Biszkopt:
Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami,dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę oraz kakao. Z białek ubić pianę i połączyć z ciastem.
Posypka:
masło roztopić, dodać pozostałe produkty, dobrze wyrobić łyżką (gdyby masa była za płynna można dodać więcej kokosu). Z gotowej posypki formować rękami małe kulki i kłaść gęsto na ciasto lekko wciskając do środka. Piec około 40 min., ale lepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest gotowe.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | terenia |