Sk艂adniki:
- 2 paczki biszkopt贸w okraglych,
- 2 galaretki,
- kakao 1 lyzka,
- 4 z贸艂tka,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka mleka,
- 0,5 opakowania bubyniu smietankowego,
- 1 kostka masla,
- rodzynki brzoskwinie,
- ananasy.
Jak przyrz膮dzi膰?
Mleko zagotowaci ostudzic. 呕贸艂tka utrzec z cukrem i budyniem wymieszac i wylac do przestudzonego mleka. Zagotowac to ponownie caly czas mieszajac. Wystudzic i i utrzec z kostka masla ,podzielic krem na dwie czesci do jednej dodac kakao.
Galaretki rozpuscic w 3 szklankach wody i wystudzic. W tortownicy ulozyc warstwe biszkopt贸w i przykryc je bialym kremem, nastepnie druga warstwe biszkopt贸w i na to brzoskwinie lub inne owoce i przykryc ciemna masa, reszte owocow rozlozyc na samym wierzchu i zalac ostudzona galaretka, wstawic do lod贸wki do do dobrego zastygniecia.
Jak podawa膰?
Na zimno.
Uwagi:
Ja nie dodaje kakao, bo nie lubie; wole jak jest cale biale; robilam to i jest pyszne.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Marta Gaca |