Składniki:
- 2 paczki biszkoptów okraglych,
- 2 galaretki,
- kakao 1 lyzka,
- 4 zółtka,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka mleka,
- 0,5 opakowania bubyniu smietankowego,
- 1 kostka masla,
- rodzynki brzoskwinie,
- ananasy.
Jak przyrządzić?
Mleko zagotowaci ostudzic. Żółtka utrzec z cukrem i budyniem wymieszac i wylac do przestudzonego mleka. Zagotowac to ponownie caly czas mieszajac. Wystudzic i i utrzec z kostka masla ,podzielic krem na dwie czesci do jednej dodac kakao.
Galaretki rozpuscic w 3 szklankach wody i wystudzic. W tortownicy ulozyc warstwe biszkoptów i przykryc je bialym kremem, nastepnie druga warstwe biszkoptów i na to brzoskwinie lub inne owoce i przykryc ciemna masa, reszte owocow rozlozyc na samym wierzchu i zalac ostudzona galaretka, wstawic do lodówki do do dobrego zastygniecia.
Jak podawać?
Na zimno.
Uwagi:
Ja nie dodaje kakao, bo nie lubie; wole jak jest cale biale; robilam to i jest pyszne.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Marta Gaca |