Składniki:
- 0,5 kg ugotowanego makaronu,
- ok. 60g margaryny,
- 200g kiełbasy,
- 200g pieczarek,
- 100g marchewki,
- natka pietruszki,
- sól,
- pieprz,
- chilli.
Jak przyrządzić?
0,5 kg makaronu ugotować na półmiękko. pieczarki obrać, pokroić w półplasterki i usmażyć, kiełbasę pokroić w kosteczkę. Marchew pokroić w kostkę i ugotować. Na patelni wytopić kiełbasę, wrzucić margarynę i stopić. Następnie dodać pieczarki i ugotowaną marchewkę. Wszystko razem smażyć ok 1 minuty. wrzucić makaron i dokładnie wymieszać ciągle smażąc. Doprawić przyprawami i wrzucić natkę pietruszki. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.
Potrzebne przybory:
Patelnia, trochę cierpliwości, apetyt.
Jak podawać?
Podawać tak, jak się chce. Można polać sosem, ale jest to niekonieczne.
Uwagi:
Można również zaciągnąć makaron gęstą śmietaną, a zamiast pieczarek dodać inne grzyby. Dodatki również można komponować wg uznania.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Koko |