Jest zdrowy i nie tuczy. Cała prawda o MAKARONIE

To nie makaron tuczy, a dodawane do niego sosy.

Uważa się, że makaron jest tuczący. Nic bardziej mylnego. Ugotowany al dente ma dużo mniej kalorii w przeliczeniu na 100 g niż np. pieczywo pszenne.

Ten niezastąpiony składnik włoskiej kuchni zawiera niski indeks glikemiczny, co znaczy, że w jego skład wchodzą tzw. powolne węglowodany. To one dają nam uczucie sytości przez długi czas. Lepiej więc sięgnąć po talerz makaronu z lekkim sosem niż tradycyjną kanapkę.

Źródło: TVN Style

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Przełomowa metoda leczenia NOWOTWORÓW. "To absolutne wydarzenie na skalę światową" 10-kilogramowy RATLEREK uratował pana przed dzikiem! Rewolucyjna metoda odmieni życie CUKRZYKÓW. Jej autorami są Polacy! Najbardziej wzruszający filmik sieci. Żołnierze wracają DO DOMU! DZIEŃ Z ŻYCIA młodej matki. Pod koniec dnia dom wyglądał jeszcze GORZEJ MAJEWSKI parodiuje "Filiżankę" Michała Wiśniewskiego Znalazł swoją miłość oglądając sylwestrowy program Telewizji Polskiej Większy stres i zaburzony metabolizm? Wszystko przez JEDEN Z POSIŁKÓW OŚRODEK OPIEKI dla seniorów - czym kierować się przy wyborze? Te ZAMIENNIKI POSIŁKÓW możesz stosować przy nieregularnym trybie życia Wzruszająca historia NIEWIDOMEGO PSA Kiedy wrócić do ćwiczeń po porodzie? Jest kilka ważnych zasad