Jest zdrowy i nie tuczy. Cała prawda o MAKARONIE

To nie makaron tuczy, a dodawane do niego sosy.

Uważa się, że makaron jest tuczący. Nic bardziej mylnego. Ugotowany al dente ma dużo mniej kalorii w przeliczeniu na 100 g niż np. pieczywo pszenne.

Ten niezastąpiony składnik włoskiej kuchni zawiera niski indeks glikemiczny, co znaczy, że w jego skład wchodzą tzw. powolne węglowodany. To one dają nam uczucie sytości przez długi czas. Lepiej więc sięgnąć po talerz makaronu z lekkim sosem niż tradycyjną kanapkę.

Źródło: TVN Style

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK Natalia ma 16 lat i wynalazła sposób na korekcję PŁASKOSTOPIA Jak zadbać o stopy latem? Te błędy pięlęgnacyjne niszczą je najbardziej Wykorzystał rentgen do stworzenia ARTYSTYCZNYCH FOTOGRAFII Nieleczone bywa przyczyną powstawania guzów i ropni. Wszystko o ZAPALENIU ZATOK Kobiece spoty wyborcze. Który NAJGORSZY? Nowy system zagraża normalnym pacjentom. Boją się nawet lekarze Seks bez tajemnic. Nastolatki i dziewictwo Ona była mężatką, on miał 14 lat. ODBIŁA CHŁOPAKA swojej córce! Kolejna sesja 81-LETNIEJ Heleny Norowicz. Pojawiła się NA OKŁADCE magazynu kobiecego! Poprawia pamięć, koncentrację, wspomaga leczenie nałogów. Czym jest trening BIOFEEDBACK? Najlepszy sposób KROJENIA CEBULI według Gordona Ramseya