Jest zdrowy i nie tuczy. Cała prawda o MAKARONIE

To nie makaron tuczy, a dodawane do niego sosy.

Uważa się, że makaron jest tuczący. Nic bardziej mylnego. Ugotowany al dente ma dużo mniej kalorii w przeliczeniu na 100 g niż np. pieczywo pszenne.

Ten niezastąpiony składnik włoskiej kuchni zawiera niski indeks glikemiczny, co znaczy, że w jego skład wchodzą tzw. powolne węglowodany. To one dają nam uczucie sytości przez długi czas. Lepiej więc sięgnąć po talerz makaronu z lekkim sosem niż tradycyjną kanapkę.

Źródło: TVN Style

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Te ZAMIENNIKI POSIŁKÓW możesz stosować przy nieregularnym trybie życia Marcin Gortat rzucił wyzwanie POLSKIEMU MINISTROWI Aż 90 proc. Polaków cierpi na niedobory witaminy D Przez te błędy latem świeci nam się cera. Zobacz, jak utrwalić nawet mocny makijaż EDYTA GÓRNIAK płacze. "Nie wiem jak, ale muszę nagrać płytę" STUDENTKI, SAMOTNE MATKI, mężczyźni. Zarabiają tysiące na nagości w internecie Tak powstaje żywność z puszki. Testerzy smaku co dwie godziny sprawdzają produkcję MĄDRZEJSI dzięki jedzeniu? Te produkty zwiększają wydajność mózgu! Homoseksualista i konserwatysta. Polak jest członkiem brytyjskiego parlamentu Cierpi na nią ok. 230 tys. Polaków. Naukowcy wreszcie wiedzą, jak ją leczyć Pyszne BUŁECZKI z dodatkiem naturalnej witaminy C Efektowny sposób wyrabiania LODÓW