Jest zdrowy i nie tuczy. Cała prawda o MAKARONIE

To nie makaron tuczy, a dodawane do niego sosy.

Uważa się, że makaron jest tuczący. Nic bardziej mylnego. Ugotowany al dente ma dużo mniej kalorii w przeliczeniu na 100 g niż np. pieczywo pszenne.

Ten niezastąpiony składnik włoskiej kuchni zawiera niski indeks glikemiczny, co znaczy, że w jego skład wchodzą tzw. powolne węglowodany. To one dają nam uczucie sytości przez długi czas. Lepiej więc sięgnąć po talerz makaronu z lekkim sosem niż tradycyjną kanapkę.

Źródło: TVN Style

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Najzdrowsza WODA to ta Z KRANU. Pij zamiast mineralnej i nie gotuj Dziecko nie chodzi lub nie mówi. Kiedy należy zacząć się martwić? Idealne ciastka na deszczowe wieczory. 4 składniki i gotowe Rozpaczliwy singiel ROBINA THICKE. Śpiewa dla żony Rozmiar ma znaczenie? Ten mężczyzna od lat boryka się ze swoją przypadłością Te nasiona leczą imponującą liczbę różnorodnych dolegliwości. Wystarczy zalać je wodą lub uprażyć Odchudzasz się, ale nie chudniesz? Powodem mogą być utajone choroby Wadliwe IMPLANTY PIERSI nadal zagrażają zdrowiu kobiet. Wśród poszkodowanych Polki POLKA, która podbiła serce The Rolling Stones! Jest jedyną Polką w Londyńskim Klubie Milionerów. Zaczynała od zera Dip z KOZIEGO SERKA i awokado. Idealny jako dodatek do przekąsek Dłuższe dni, lepsza pogoda, a czujesz się gorzej niż zimą? PRZESILENIE WIOSENNE można pokonać