Jest zdrowy i nie tuczy. Cała prawda o MAKARONIE

To nie makaron tuczy, a dodawane do niego sosy.

Uważa się, że makaron jest tuczący. Nic bardziej mylnego. Ugotowany al dente ma dużo mniej kalorii w przeliczeniu na 100 g niż np. pieczywo pszenne.

Ten niezastąpiony składnik włoskiej kuchni zawiera niski indeks glikemiczny, co znaczy, że w jego skład wchodzą tzw. powolne węglowodany. To one dają nam uczucie sytości przez długi czas. Lepiej więc sięgnąć po talerz makaronu z lekkim sosem niż tradycyjną kanapkę.

Źródło: TVN Style

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Zamiast pomóc, mogą szkodzić. Wszystko o ANTYBIOTYKACH Zdania o ich wpływie na oczy są podzielone.Czy SOCZEWKI KONTAKTOWE są bezpieczne? Codziennie przechowujemy w nich jedzenie. Eksperci ostrzegają o ich SZKODLIWOŚCI Była solistka Polskiego Baletu Narodowego TAŃCZY NA RURZE! Zawał serca, udar, impotencja. Oto skutki choroby objawiającej się chrapaniem Domowe sposoby na ból zęba? Nie potrzebujesz ŚRODKÓW PRZECIWBÓLOWYCH Ten ZABIEG UST zmienia nie tylko ich kształt Pozbądź się TOKSYN. Proste i tanie sposoby dostępne w każdej kuchni Oto, co dzieje się w płucach palacza! Eksperyment fizyka i... Marcina Prokopa Porcje posiłków ODMIERZAJ WŁASNĄ PIĘŚCIĄ. To najlepsze dla żołądka MASAŻ STÓP. Przyjemność, która może uleczyć całe ciało Artystka maluje WAGINĄ! Na środku ulicy!