Jest zdrowy i nie tuczy. Cała prawda o MAKARONIE

To nie makaron tuczy, a dodawane do niego sosy.

Uważa się, że makaron jest tuczący. Nic bardziej mylnego. Ugotowany al dente ma dużo mniej kalorii w przeliczeniu na 100 g niż np. pieczywo pszenne.

Ten niezastąpiony składnik włoskiej kuchni zawiera niski indeks glikemiczny, co znaczy, że w jego skład wchodzą tzw. powolne węglowodany. To one dają nam uczucie sytości przez długi czas. Lepiej więc sięgnąć po talerz makaronu z lekkim sosem niż tradycyjną kanapkę.

Źródło: TVN Style

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO Sześć pomysłów na fajną fryzurę w MINUTĘ! Wzruszająca historia NIEWIDOMEGO PSA HIT INTERNETU. Ironicznie o słowiańskiej urodzie! Tajemnice hermetycznego świata SCJENTOLOGII. "Czytanie w myślach, porzucanie dzieci, bytowanie poza przestrzenią" Chirurgiczny sposób na MŁODY WYGLĄD? Lekarze ostrzegają przed zagrożeniem dla GAŁEK OCZNYCH Artysta fotografuje dziewczyny tańczące na rurze… POD WODĄ! Odchudzanie nie musi być drogie! TANIE ZAMIENNIKI dietetycznych produktów Pogrubiający nie dla wszystkich. Jaki TUSZ DO RZĘS wybrać? Nie chcą poświęcać się karierze i stawiają na pasje. POKOLENIE Y wkrótce zdominuje rynek pracy Zbyt KRÓTKI SEN powodem poważnych zaburzeń Ważna informacja dla DAWCÓW ORGANÓW. Sprawdź, zanim się zdecydujesz