Jest zdrowy i nie tuczy. Cała prawda o MAKARONIE

To nie makaron tuczy, a dodawane do niego sosy.

Uważa się, że makaron jest tuczący. Nic bardziej mylnego. Ugotowany al dente ma dużo mniej kalorii w przeliczeniu na 100 g niż np. pieczywo pszenne.

Ten niezastąpiony składnik włoskiej kuchni zawiera niski indeks glikemiczny, co znaczy, że w jego skład wchodzą tzw. powolne węglowodany. To one dają nam uczucie sytości przez długi czas. Lepiej więc sięgnąć po talerz makaronu z lekkim sosem niż tradycyjną kanapkę.

Źródło: TVN Style

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Nieleczone bywa przyczyną powstawania guzów i ropni. Wszystko o ZAPALENIU ZATOK Nie jedz ich jeszcze przez PONAD MIESIĄC! NOWALIJKI mogą szkodzić zdrowiu Jej ciało i uroda zachwycają. Mistrzyni bikini fitness zdradza swoje patenty Nie podawaj dziecku tych produktów. Szkodzą zdrowiu, a maluch szybko straci energię Naukowy sposób na prawidłowe KROJENIE TORTU Wstydliwy nowotwór. Dotyka aż 10 TYSIĘCY mężczyzn rocznie Stosujesz DIETĘ w CIĄŻY? To jeden z powodów otyłości u dzieci Co by było, gdyby kobiety MÓWIŁY, CO MYŚLĄ? 5-latek z Polski podbija świat mody! Ameryka ją znienawidziła. Co stało się z "matką chrzestną ateizmu"? Jak zadbać o prawidłowy SEN NIEMOWLAKA? Najlepsze sposoby, jak UŚPIĆ DZIECKO Ukradli URNĘ Z PROCHAMI własnego dziadka! Myśleli, że to narkotyki