Jest zdrowy i nie tuczy. Cała prawda o MAKARONIE

To nie makaron tuczy, a dodawane do niego sosy.

Uważa się, że makaron jest tuczący. Nic bardziej mylnego. Ugotowany al dente ma dużo mniej kalorii w przeliczeniu na 100 g niż np. pieczywo pszenne.

Ten niezastąpiony składnik włoskiej kuchni zawiera niski indeks glikemiczny, co znaczy, że w jego skład wchodzą tzw. powolne węglowodany. To one dają nam uczucie sytości przez długi czas. Lepiej więc sięgnąć po talerz makaronu z lekkim sosem niż tradycyjną kanapkę.

Źródło: TVN Style

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Co piąty turysta wraca z egzotyczną chorobą. "To personel przenosi choroby" Polacy na bakier z aktywnością fizyczną. To częsty powód chorób Kontrowersje wokół Jana Pawła II. "Jak mógł zostać świętym?" Dłuższe dni, lepsza pogoda, a czujesz się gorzej niż zimą? PRZESILENIE WIOSENNE można pokonać Prezydent NADAL POLUJE? Tłumaczy się z obietnicy danej wyborcom Przez te błędy latem świeci nam się cera. Zobacz, jak utrwalić nawet mocny makijaż Drogocenne właściwości KASZY. Jej kaloryczność po ugotowaniu zmniejsza się ponad pięciokrotnie SEKS KAMERKI. Tak Polacy zarabiają na życie. Wśród nich samotne matki i młode małżeństwa BLW - kontrowersyjna metoda karmienia dzieci Jak zadbać o stopy latem? Te błędy pięlęgnacyjne niszczą je najbardziej Komosa ryżowa i amarantus, czyli pseudozboża Kobieta mogła UMRZEĆ przez SEKS?