Marchewkowe II - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 i 1/4szkl.oleju,
- 4 jajka,
- 2szkl. drobno utartej marchewki,
- 2 szkl.mąki,
- 2 szkl.cukru,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżeczki cynamonu,
- 2 łyżeczki sody,
- rodzynki,
- orzechy (według własnego uznania).

Jak przyrządzić?

1. Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę.

2. Dodawać stopniowo mąkę i olej.

3. Na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, rodzynki i orzechy.

Potrzebne przybory:

Mikser, duża miska, duża prostokąatna forma do pieczenia.

Jak podawać?

Dobre z serkiem waniliowym lub z lodami.

Uwagi:

Lepsze z polewą:
- 2 czubate łyżki kakao,
- 8 łyżeczek cukru,
- 2 łyżeczki masła,
- 4 łyżeczki zimnej wody.

Wykonanie:
- wszystkie składniki połączyć i gotowac na bardzo małym ogniu aż do rozpuszczenia cukru,
- smarować zimne ciasto.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednio
Przybliżony koszt10 zł
AutorKAROLA

Marchewkowe II: Podobne przepisy

Marchewkowe II: wypróbuj również

Powiązane Tematy