Składniki:
- 15 dag margaryny,
- 15 dag smalcu,
- 2 jajka,
- 1 żółtko,
- 1/2 kg mąki,
- 3 dag drożdży.
Jak przyrządzić?
Drożdże rozpuszczamy w żółtku. Zagniatamy ciasto z mąki, margaryny, smalcu, 2 jajek i rozpuszczonych drożdży. Formujemy malutkie rożki i obtaczamy je w cukrze lub maku. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku az bedą rumiane. Smacznego!!!
Potrzebne przybory:
Blacha.
Jak podawać?
Najlepsze do kawy lub herbatki.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | Nisiaczek |