Składniki:
- pół kostki twarogu,
- 1 łyżka cukru,
- 4 łyżki oleju i mleka,
- jajko,
- cukier waniliowy,
- 25 dag mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- dżem.
Jak przyrządzić?
Mąkę, proszek do pieczenia, twarożek, cukier, olej, mleko, jajka. Zagnieść ciasto, rozwałkować, tak jak na makaron prostokąt 20~30cm . Posmarować dżemem,zwinąć w rulon pokrojć w talarki,grubości 2cm.Ułożyć na wysmarowanej iposypanej blaszce.Piec około pół godziny.Można polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 15 porcji |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | AGANIOK... |