Składniki:
- swiezy sandacz,
- 25-30 pieczarek,
- opakowanie sera parmezan,
- 1 duza cebula,
- 1,5 szklanki smietany,
- 1 lyzeczka soku z cytryny,
- sol,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Sandacza skropic sokiem z cytryny i narzec przyprawami. Owinac w folie i wstawic do lodowki na kilka godzin. Cebulke posiekac, pieczarki pokroic w plastry posdmarzyc razem na patelni. Odprowadzic nadmiar soku i dodac sietane, lyczeczke soku z cytryny i doprawic.Sandacza pokroic w rowne kawalki, obtoczyc w mace, zrumienic na patelni. W zaroodpornym naczyniu ulozyc sandacza, zalac sosem smietanowym i zasypac parmezanem.Piec w rozgrzanym uprzednio piekarniku 6-10 min.
Jak podawać?
Z chlebem albo grzankami (moga byc natarte czosnkiem).
Uwagi:
Na 2-3 minuty przed wyciagnieciem z piekarnika, sciagnac pokrywe naczynia po to by parmezan sie lekko zrumienil.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | wisnia |